erdal

Belgien: Erdal Gökoğlu befindet sich wieder im Hungerstreik

„Erdal Gökoğlu Getirildiği Belçika’da Tek Tip Elbise Dayatmasına Karşı Açlık Grevinde
3 şubat günü Almanya’dan Belçika’ya iade edilen Erdal Gökoğlu’na getirildiği St.Gilles hapishanesinde tek tip elbise dayatması yapılıyor.
2017 yılında Alman devleti, en temel haklarını kullandığından dolayı Erdal Gökoğlu hakkında tamamı ile hukuksuz bir şekilde soruşturma açmıştı. Belçika’nın Liege şehrinde kaldığı hapishanede de tek tip elbiseye tabi tutulduğundan Almanya’ya iade edilene kadar 48 gün açlık grevi yaptı.
Erdal iade edildiği Belçika’da getirildiği hapishanede 15 gündür açlık grevinde. Ve Avukatının yaptığı görüşmeden edindiği izlenimlere göre -B1 vitamini verilmediğinden- sağlık durumu kötü.
Haksız hukuksuz yere tutsak edilen Erdal Gökoğlu yine tek tip elbise dayatmasına tabi tutuluyor.
Alman devletinin suç olarak gösterdiği faaliyetler şunlardı:
Berlin Üniversitesi’nde tecrite karşı yapılan sempozyuma konuşmacı olarak katılmak.
Grup Yorum konseri organize etmek.
Yürüyüş dergisi dağıtmak.
Belçika mahkemesi hakimi „evet bunlar suç değil ancak biz Alman devletine güveniyoruz“ diyerek Almanya’ya iade etmişti. Ve yukarda yazdığımız gerekçeler ile 5 buçuk yıl hapis cezası verdi Alman devleti.
Belçika devleti’nin Erdal Gökoğlu’nu iade ederken şartı, hüküm giyerse cezasını çekmesi için Belçika’ya iade edilmesi idi. Normal koşullarda Erdal Gökoğlu Belçika infaz yasalarına göre yatması gereken hapisi fazlasıyla yatmış durumda. Şimdi ise serbest bırakılması gerekirken getirildiği hapishanede tek tip elbise dayatmasına uğruyor.
Erdal Gökoğlu Tek Tip elbiseyi ölüm pahasına giymemiş gelenekten geliyor. Hapishanelerde ne zaman Tek Tip Elbise dayatması yapıldıysa devrimciler dikildi karşısına. Cepheliler dikildi. Apo, Fatih, Hasan, Haydar oldu her biri.. Ama giyilmedi tek tip elbise.
Tek tip elbise suçlulara giydirilen, yada giydirilen insana suçlu olduğunu kabul eden ruh haline sokan bir uygulamadır. Ve devrimciler için Tek Tip Elbise (TTE) onursuzluktur, kişiliksizleştirme saldırısıdır, inançlarından soyunma dayatmasıdır. Bu saldırının Avrupa hapishanelerinde yapılıyor olması farketmez. TTE dünyanın her yerinde aynı amaçla giydirilmeye çalışılır.
Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan St Gilles Hapishanesinde tutuklu Erdal Gökoğlu henüz bilmediğimiz bir sebepten ziyaret edilemiyor. Ancak mektup yazılıyor.
Erdal Gökoğlu’nun yalnız olmadığını gösterelim.
Mektuplarımızla yanında olduğumuzu gösterelim.
Belçika kurumlarını arayıp soralım, neden Tek Tip Elbise dayatması yapılıyor.
Belçika konsolosluklarına soralım Erdal Gökoğlu’nu serbest bırakmak yerine neden Tek Tip Elbise dayatılıyor?
Hapishaneyi arayalım. Keyfi uygulamalara son verilmesini isteyelim.
Tek Tip Elbise Onursuzluk Dayatmasıdır
Tek Tip Elbise Kişiliksizleştirme Saldırısıdır
Tek Tip Elbise Düşüncelerinden Soyun Demektir
Tek Tip Elbise Giymedik Giymeyeceğiz
Erdal Gökoğlu Tek Tip Elbise Uygulaması Olmayan Bir Hapishaneye Sevk Edilsin
Erdal Gökoğlu Yalnız Değildir.
Belçika Halk Cephesi
St Gilles Hapishanesi Telefon Numarası : 00322 543 56 11
St Gilles Hapishanesi Adresi : Avenue Ducpétiaux 106/N242, 1060 Saint-Gilles